Google Ads (eski adı Google Adwords) Nedir? Google Adwords Anahtar Kelime Aracı Nasıl Kullanılır?
Web sitenize gelen organik trafiği artırmak için doğru anahtar kelimeleri bulmak ister misiniz?
Öyleyse, Google Anahtar Kelime Planlayıcı’nın nasıl kullanılacağını bilmek gerçekten kullanışlı olacaktır!
Google Anahtar Kelime Planlayıcı, yeni anahtar kelime fikirlerini ve blog yazısı konularını tanımlamak ve arama motoru sıralamalarınızı artırmak için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır.
Bununla birlikte, araçta yeniyseniz nasıl kullanılacağını bulmak biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bunu okumadan anahtar kelime seçme konusu için Anahtar Kelime Nasıl Seçilir: Tam 6 Adım okuyabilirsiniz.
Google Adwords Anahtar Kelime Aracı Nasıl Kullanılır?
1. Adım: Bir Google Ads Hesabı oluşturun
2. Adım: Google Anahtar Kelime Aracı‘na erişin
3. Adım: Yeni Anahtar Kelimeler Keşfet seçeneğini deneyin
4. Adım: Arama Hacimlerini ve Tahminlerini Al seçeneğini deneyin
Zaman kaybetmeden detaylara gidelim…
Google Adwords Anahtar Kelime Aracı Nasıl Kullanılır?
1. Adım: Bir Google Ads hesabı oluşturun
Google Anahtar Kelime Aracı‘nı kullanmaya başlamadan önce bir Google hesabınızın olması gerekir. Bir hesabınız yoksa, hesap oluşturmak yalnızca birkaç dakika sürer.
Bir hesap oluşturduktan sonra Google Ads ana sayfasına gidin ve Şimdi Başlat’ı tıklayın. Şimdi oturum açmak için Google hesabınızı seçin.
Oturum açtıktan sonra Google Ads, hesabınızı ve ilk reklamınızı oluşturma konusunda size yol gösterecektir. Reklam yayınlamayı planlasanız da planlamasanız da kredi kartı bilgilerinizi eklemeniz gerekir.
Kurulum sırasında oluşturduğunuz reklamı yayınlamak istemiyorsanız, kredi kartı bilgilerinizi ekleyip reklam ayarlarınıza gittikten sonra reklamı hemen duraklatabilirsiniz.
Hemen duraklatmayı unutmayın, aksi takdirde birisi reklamı tıklarsa ücret ödersiniz. Google ayrıca kartınıza geçici olarak 50 ABD doları tutarında bir yetkilendirme koyacaktır.
2. Adım: Google Anahtar Kelime Planlayıcı’ya erişin
Google Anahtar Kelime Planlayıcı‘yı açmak için sağ üst köşedeki Araçlar ve Ayarlar’ı tıklayın. Ardından açılır menüden, Planlama altında listelenen Anahtar Kelime Planlayıcı’yı seçin.
Ardından iki seçenek görürsünüz:
Yeni anahtar kelimeler keşfedin – Bu seçenek, web sitenizin trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz yeni anahtar kelime fikirleri sunar.
Arama hacmini ve tahminleri alma – Anahtar kelimelerin bir listesinin geçmiş eğilimini, arama hacmini ve gelecekteki tahminlerini öğrenmek için bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Hem seçenekleri hem de bunları nasıl kullanabileceğinizi tartışacağız öğretici . Yeni anahtar kelimeler keşfetmekle başlayalım.
3. Adım: Yeni Anahtar Kelimeler Keşfet seçeneğini deneyin
Yeni anahtar kelimeler keşfet’i seçtikten sonra iki sekme görürsünüz: Anahtar kelimelerle başlayın ve Bir web sitesiyle başlayın.
Anahtar Kelimelerle Başlayın
Anahtar kelimelerle başla’nın altında, anahtar kelimeleri bulmak için kelimeler (ör. Google Analytics) veya kelime öbekleri (ör. Google Analytics‘in nasıl kullanılacağı) girebilirsiniz.
En fazla 10 anahtar kelime/kelime öbeği girin ve isterseniz filtre olarak kullanmak üzere bir alan adı girebilirsiniz. Arama terimlerini girdikten sonra Sonuç Al’ı tıklayın.
Bir Web Sitesi ile Başlayın
Bir web sitesiyle başla seçeneğini kullanırsanız, anahtar kelime fikirlerini bulmak için bir web sitesi URL’si girebilirsiniz.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı, girdiğiniz web sitesini kaynak olarak kullanır ve kullanmanız için arama terimleri getirir.
Hatta size tüm web sitesini veya belirli bir sayfayı arama seçeneği sunar. URL’yi girdikten sonra Sonuç Al’ı tıklayın.
Bu seçenek, rakiplerinizin ne yaptığına bakmak ve anahtar kelimelerinden fikir bulmak için mükemmeldir. Sadece web sitelerinin URL’sini girin ve üzerinde çalıştıkları anahtar kelimeleri görün.
Sonuç Al düğmesini tıkladığınızda, Google Anahtar Kelime Planlayıcı, girdiğiniz URL’yi veya anahtar kelimeleri kullanarak sonuçları getirir ve birçok yeni anahtar kelime fikri önerir.
Örneğin, arama terimimiz olarak Google Analytics’i girdiğimizde, araç bize 816 anahtar kelime fikri gösterdi. Ayrıca, arama sonucunuzu genişletmek için ekleyebileceğiniz diğer anahtar kelime fikirlerini de önerir.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı tarafından gösterilen her anahtar kelime için dört metrik görürsünüz:
- Ortalama aylık aramalar:
Bu, terimin her ay kaç arama aldığının bir aralığını gösterir, böylece hangi anahtar kelimelerin en fazla trafiği aldığını bilirsiniz.
- Rekabet:
Bu, bir reklam yerleşimi elde etmenin ne kadar zor olduğunu (genellikle düşük, orta veya yüksek olarak tanımlanır) temsil eder, ancak organik anahtar kelimedeki rekabeti görmek için de temel bir metrik kullanırsınız.
- Sayfanın üst kısmına ilişkin teklif (düşük aralık):
Bu, reklamverenlerin sayfanın üst kısmına ilişkin teklif için ödeyeceği en düşük fiyatı gösterir.
- Sayfanın üst kısmına ilişkin teklif (yüksek aralık):
Bu sayı, reklamverenlerin bir üst sayfa teklifi için ödeyeceği en yüksek fiyatı gösterir.
Konuma, dile, arama ağına ve zaman aralığına göre yeni anahtar kelimeler bulmak için ek filtreler kullanabilirsiniz. Arama teriminizin yanındaki üst çubuktaki öğeleri tıklamanız yeterlidir.
4. Adım: Arama Hacimlerini ve Tahminlerini Al seçeneğini deneyin
Şimdi, yukarıdaki Adım 2’den anahtar kelimeler bulmak için diğer seçeneğe bir göz atalım. Anahtar Kelime Planlayıcı ana ekranına dönün ve Arama hacmini ve tahminleri al kutucuğuna tıklayın.
Ardından, anahtar kelimelerinizi veya kelime öbeklerinizi virgülle ayırarak kutuya girer ve Başlayın’ı tıklarsınız.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı, girdiğiniz anahtar kelimeler için önümüzdeki 30 gün boyunca bekleyebileceğiniz toplam dönüşüm, tıklama, gösterim sayısını (reklam yayınlıyorsanız reklamınızın kaç kez görüntüleneceğini), genel maliyeti, tıklama oranını (TO) ve tıklama başına maliyeti (TBM) tahmin eder.
Ayrıca, her bir anahtar kelime tahminini ayrı ayrı tıklamalara, gösterimlere, maliyete, tıklama oranına (TO) ve ortalama TBM’ye ayırır.
Bu raporda, yalnızca girdiğiniz belirli anahtar kelimelere ilişkin bilgileri görüntülemesi amaçlandığından, anahtar kelime fikirleri yoktur.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı, reklamverenler içindir, ancak çok fazla SEO değerine sahiptir. Yeni başlayanlar için,% 100 ÜCRETSİZ! Ve işletmeniz için anahtar kelimeler bulmak için iyi bir başlangıç noktası sunar.
Anahtar kelimeleri görmek için tek tek arama terimlerine bakabilir veya bir web sitesi adresi girebilirsiniz.
Teklif değerleri ve rekabet düzeyindeki metrikler, anahtar kelimelerin diğer reklamverenler için ne kadar değerli olduğunu analiz etmek için mükemmeldir.
Satışları artırmanıza yardımcı olabilecek işlemsel anahtar kelimeler seçmenize yardımcı olur.
Öte yandan, anahtar kelimeler ve rekabetiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi arıyorsanız, aşağıdaki alternatiflerden bazılarını kullanmak isteyebilirsiniz.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı Kullanarak Anahtar Kelimeler Nasıl Seçilir?
Hangi anahtar kelimelere odaklanacağınızı seçmek zor olabilir, ancak doğru olanları seçmek SEO stratejinizi ve organik trafik sayılarınızı yapabilir veya bozabilir.
Genel olarak, anahtar kelime seçerken kullanılacak birkaç en iyi uygulama vardır:
Hem daha fazla hem de daha az rekabetçi olan çeşitli anahtar kelimeler seçin.
Daha rekabetçi olanlar için sıralamanız daha uzun sürerken, daha az rekabetçi olanlar için daha erken sıralama yapabilirsiniz.
Bu size er ya da geç trafik almak arasında bir denge sağlar. İçerikle hedeflemeden önce her bir anahtar kelimeye daha fazla dalın.
Araştırmanızı genişletmek için başka bir anahtar kelime araştırma aracı ve kendi Google aramalarınızı kullanın.
Anahtar kelime varyasyonlarını, “kullanıcılar da sorar” sorularını ve içeriğinize dahil etmek isteyebileceğiniz diğer alakalı anahtar kelimeleri veya konuları arayın.
Anahtar kelimelerden vazgeçmeyin çünkü büyük bir arama hacmine sahip değillerdir.
Elbette, bir miktar hacme sahip anahtar kelimeleri hedeflemek istersiniz, ancak siteniz için sağlam bir konuysa, yine de ele alın. Organik trafik tek trafik türü değildir!
Ayrıca, bültenler veya sosyal medya için mükemmel olan, ancak büyük bir organik arama hacmine sahip olmayan içerikler de oluşturabilirsiniz. En azından, henüz değil!
Artık yeni anahtar kelime fikirleri bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı nasıl kullanacağınızı bildiğinize göre, alternatiflerine bir göz atalım.
Kaynaklar: 1